Foto Koor mei 2024.jpg

Bittere tranen in Bergen op Zoom 21 april 2024

Gezelligheidskoor “Dongens Levenslied” treedt op tijdens Bittere tranen in Bergen op Zoom.


De Bittere tranen

Om 13:00 uur vertrekt de touringcar vanaf de Viersprong naar Bergen op Zoom. We zijn uitgenodigd door het Bergse Smartlappenkoor Bittere Tranen en gaan met hen Café de Mortier laten bruisen van de muziek. Zij vieren dit jaar hun 25-jarig jubileum.

De aftrap is voor Bittere Tranen ondersteund door 3 accordeonisten. Er is o.a. een solo met “Op de woelige baren” en “Brabant” van Guus Meeuwis.

Daarna is ons koor aan de beurt en gaan we van start met ”Hello Mary-Lou”, een gouwe ouwe die volop wordt meegezongen. We brengen 7 liedjes ten gehore en de sfeer zit er goed in.

Daarna gaan de Bergenaren verder met o.a. een solist met een Ierse fluit met het lied “Zet de tijd stil” gevolgd door “Soerabaja” van Anneke Grönloh.

Ons 2de blok starten wij met “Als de morgen is gekomen” en daarna volgen ”De dronken zeeman”, “Chiquitita” en ”de Twee motten” van Dorus. Onze dirigent Wout stimuleert de zaal om mee te zingen en dat is niet tegen dovemansoren gezegd.

De sfeer zat er goed in en aan gastvrijheid geen gebrek. Na de bitterballen en andere snacks werden wij ook nog verwend met belegde broodjes.

Als afsluiter zongen wij o.l.v. dirigent Paul Hoedelmans met 3 accordeonisten én het hele koor van Bittere Tranen samen “De Engelbewaarder”.

Wat een gezellig feestje hebben we gevierd! We  bedanken iedereen die we deze middag hebben ontmoet en kunnen terugkijken op een heel gezellige middag in Bergen op Zoom.