Aangepaste foto koor 2023_gecomprimeerd.jpg

Smartlappenfestival Groesbeek

Op Hemelvaartsdag 26 mei vertrokken we met de bus naar Groesbeek.

 

Na de vele positieve verhalen die we eerder gehoord hadden, keken we reikhalzend uit naar wat deze dag ons zou brengen. Wat opviel is dat vele nieuwe leden van voorheen Zin in Zang zich hiervoor hebben opgegeven. Deze nieuwe leden zijn een welkome versterking in alle opzichten en noodzakelijk voor het voortbestaan van het Dongens Levenslied. Samen met onze nieuwe dirigent Adri Hubregtse hadden we er veel vertrouwen in.

Nadat we bij aankomst de inwendige mens konden versterken en als opwarmertje meteen de muziek van het organiserende koor Ochaarm hoorden, waren wij ook klaar om acte de presence te geven.

Nadat de apparatuur was opgesteld midden in een nogal winderige straat, gingen we van start.

Echter de tekst van de beamer was voor een aantal mensen moeilijk te lezen vanonder een paraplu, de bladmuziek van Adri op zijn muziekstandaard waaide steeds weg en het geluid van de muziek wisselde door de wind nogal van sterkte, wat ons af en toe even uit evenwicht bracht.

We dachten: het kan alleen maar beter worden bij de volgende ronde. Inderdaad en uur later waren we weer aan zet op een andere locatie. Deze keer kwamen onze stemmen beter tot zijn recht en aan het applaus uit het publiek te horen, kwamen we al veel beter uit de verf.

Ons 3e optreden was op weer een andere locatie, we stonden op een binnenplein met veel publiek op de terrassen. Na alle ongemakken van voorheen en konden we nog een keer ons beste beentje voorzetten.

Daarna was iedereen hongerig en dorstig en werd weer de inwendige mens van alle behoeften voorzien. Luisterend naar de andere koren, etend en drinkend hebben we daarna onze tijd nog gezellig doorgebracht. Exact om 19 uur vertrok de bus om ons weer relaxed naar Dongen toe te rijden, terwijl een aantal koorleden als afsluiting nog liedjes zongen.

Wellicht tot volgend jaar.