slider08.jpg

Lenteconcert op 24 april

Na 2 jaar mochten we dan weer: zingen voor een breder publiek. Dat bestond deze keer uit aanhang van de DLL-ers zelf, de Diva’s uit Den Bosch en Vrij en Blij uit Riel.

 

Wijzelf als DLL deden de aftrap met onze dirigent Adri die er alles aan gelegen was om van ons optreden een succes te maken. In de er aan voorafgaande repetities had hij er alles aan gedaan om het DLL en de nieuwe leden vanuit Zin in Zang tot een harmonisch geheel te smeden. En niet onverdienstelijk.

Na ons eerste blok dat prima verliep en een tevreden mimiek bij Adri veroorzaakte, traden de Diva’s op. Ze begonnen met een introductienummer met eigen tekst. Maar zo waren er nog meer nummers die tekstueel bewerkt waren.

Hierna volgde Vrij en Blij. Ook zij begonnen met een eigen introductienummer. Daarna volgden bekende nummers zoals Sierra Madre en Tussen Kroegen en Kerken.

Daarna kwam DLL weer aan de beurt. Doordat we met een grotere groep (met dank aan de ex-leden van Zin in Zang) konden zingen, klonk het allemaal wat "voller". Met name ons nummer ‘Halleluja’ ontving een daverend applaus.

Vermoedelijk mede door de alcoholische versnaperingen werd het steeds gezelliger. Bij het nummer ‘Lieve Heer heb Medelij’ van de Diva’s ontstond zelfs spontaan een polonaise. En het bleef niet bij die ene.

Wat in het verleden bij een optreden nog wel eens een probleem was, was dat er niet genoeg zitplaatsen waren. Het punt was dan dat als je van het podium kwam, dat er dan in de zaal geen plaats meer was. Nu was dat probleem er niet. Blijkbaar was het aantal genodigden net voldoende om bij het wisselen van de wacht een zitplaats te bemachtigen. Vanaf deze plaats ook een compliment aan de ex-leden van Zin in Zang die moeiteloos meedraaiden met het repertoire van het DLL. Het idee is ook om eigen nummers van Zin in Zang te integreren in ons repertoire.

We kunnen terugkijken op een geslaagde middag met goed geluid, goede bediening en goede muziek. Iedereen genoot en was blij eindelijk weer eens een keer te kunnen zingen voor publiek.

Dank aan allen die dit mogelijk maakten.