slider02.jpg

HERFSTCONCERT 2017

Herfstconcert 8 oktober 2017

Organisatie: Gezelligheidskoor ''Dongens Levenslied" Dongen.

Locatie: Café en zalencentrum de Viersprong, Kanaalstraat 10 te Dongen.

Aanvang: 13.30 - 18.00 uur

Toegang gratis.

 

 

 

Hieraan werken verder mee:

Smartlappenkoor Dolorcanto,


Wij zijn een smartlappenkoor uit Zevenbergen, bestaande uit 38 personen,
3 muzikanten en 1 dirigent.
Ons koor bestaat ruim 15 jaar.

Het repertoire dat wij zingen bestaat uit: smartlappen, zeemansliedjes en liedjes uit de jaren 50 en 60.
Wij treden regelmatig op in verzorgingshuizen, op festivals,braderieën,kerstmarkten oranjefeesten  e.d.

In korte tijd is smartlappenkoor Dolorcanto een begrip geworden in Zevenbergen en omgeving.

De naam DOLORCANTO is vrij vertaald uit het Spaans: Dolor = smart
canto = zang. Samengesteld vinden wij dat wel lekker klinken.

Een bezoek aan onze web side www.Dolorcanto.nl is beslist de moeite waard.

 

 

Smartlappenkoor Lappen vol Smart

Lappen vol Smart is een vrouwenkoor dat voornamelijk oudere smartlappen zingt en m.n. in Breda te horen is op de meest uiteenlopende plaatsen en gelegenheden.  De Lappen zingen met veel plezier intrieste liederen over de zelfkant van de maatschappij. Over prostituees, zeelieden, alleenstaande moeders, wezen, dronkaards, bedelaars, verlaten vrouwen en verwaarloosde kinderen.
De Lappen onderscheiden zich van andere koren door tijdens optredens zonder dirigent én zonder tekst voor de neus te zingen. Lappen vol Smart wordt begeleid door drie  accordeonisten en repeteert om de week in  gemeenschapshuis De Blaker,  Graaf Hendrik III Plein 128 in Breda.

Onder het motto “meezingen mag” is een optreden van de Lappen voor koor en publiek altijd weer een feest van herkenning!
Zie ook
www.lappenvolsmart.nl


Meezingkoor "Het Elshouts akKOORdje"" Zo als de naam al doet vermoeden is ons koor afkomstig uit het mooie Elshout, een dorp tussen de Haai en de Kaai met een Bedevaart (met nog een echte processie in maai (mei))

Ons koor bestaat uit ongeveer 65 leden, zowel vrouwen als mannen. Kitty Adriaanse is onze dirigente en Koos van Hoften onze muziekman. Wij zingen gezellige Nederlandstalige meezing liedjes. Kijk ook eens op onze website : www.elshoutsakkoordje.nl. Volgend jaar in april bestaat ons koor 12 ½ jaar.

We hebben in de afgelopen jaren een groot aantal optredens verzorgd, variërend van een optreden in een verzorgingstehuis tot het opluisteren van een carnavalsmis en verder overal waar we ons kunnen laten horen en waar ze ons willen horen, het liefst natuurlijk ook nog waar het gezellig is!!! In de herfst/winter is ons koor herkenbaar aan de zwart met lime-groene kleding, vanaf april dragen wij witte kleding met een vrolijke groene meerkleurige sjaal voor de dames en voor de heren een groen koordje.  

We zijn voornamelijk een “gezelligheidskoor”, waarbij we zeker proberen om een goed optreden neer te zetten. Maar vooral gezelligheid en saamhorigheid staan hoog in het vaandel en zijn ook zeker zo belangrijk, met tevens een borreltje op zijn tijd, want zonder drank geen klank, zullen we maar zeggen!

U bent van harte welkom.

 

 

Sponsoren