Foto Koor mei 2024.jpg

Nieuwjaarsconcert zondag 8 Januari 2023

Volle bak op deze zondagmiddag in ons thuiscafé de Viersprong.

Wij hebben 2 koren uitgenodigd om deze middag mede muzikaal op de luisteren.

Het Mades Meezingkoor uit Made en het koor Rozen en Gladiolen uit Amersfoort die met een volle touringcar naar Dongen zijn gekomen. Een kort welkom en voorwoord door onze voorzitter en wij gaan van start met het lied - Zo mooi. Na 10 minuten is het volgende koor aan de beurt.

Het Mades Meezingkoor, met een vrouwelijke dirigent en eigen toetsenist, gaat het podium op in zwart met vrolijke oranje kleuraccenten en onderstrepen met keurige danspasjes hun vrolijke liedjes.

Als 3 e is het koor Rozen en Gladiolen uit Amersfoort aan de beurt, die worden begeleid door eigen accordeonist en gitarist, alsook de zeer vrolijke, zo te zien, ontspannen dirigent.

Zo gaat de middag verder met de verschillende enthousiaste optredens van deze 3 koren. Als afsluiter zingt ons koor nog het lied – In ons café – waarbij het hele café uitbundig meezingt.

Nadat de diverse dirigenten een fles wijn hebben ontvangen en Petra (cafébazin) een prachtige bos bloemen vanwege haar verjaardag, bedankt Eugène iedereen voor het organiseren van dit 1 e kooroptreden in 2023. De drie koren zingen samen nog: een heel Gelukkig Nieuwjaar. Na een geslaagde gezellige middag gaat iedereen weer voldaan huiswaarts.