Foto Koor mei 2024.jpg

Feestconcert Dongens Levenslied 23-06-2024

 

Eindelijk, na een lange tijd van hard werken, is het dan zover. In het verleden heeft Dongens Levenslied al eens eerder opgetreden met harmonie Aurora. Aan beide zijden is het toen ontzettend goed bevallen.

 

De voorzitter van Dongens Levenslied heeft de leden de belofte gedaan: Indien we weer 45 leden hebben, zal ik me hard maken om weer een concert te geven samen met de Harmonie. In de loop der tijd heeft het bij Aurora ook niet stilgestaan en is men gefuseerd  met Musis Sacrum. En heten nu Koninklijke Muziekvereniging Dongen (KMD).

 

Dongens Levenslied zal een optreden verzorgen samen met het Midden-Orkest van de KMD. Het orkest bestaat uit ongeveer 40 muzikanten en het belangrijkste doel is, om in een gemoedelijke sfeer gezamenlijk muziek te maken. Het orkest staat onder leiding van dirigent Harm-Jan Schenkel.

 

Natuurlijk gaan we niet de hele dag samen met de Harmonie vullen. Uitganspunt is altijd geweest, dat we een middag-vullend programma organiseren, waarbij iedereen aan zijn trekken kan komen.

 

We hebben uitgenodigd:

Sparkling People uit het nabijgelegen Oosterhout. Dit koor bestaat uit ruim 40 leden en zingt met veel plezier Nederlands-en Engelstalige pop-en musical liedjes. Zij staan onder leiding van dirigent Peter van Lonkhuijzen.

Vitamine C uit Loon op Zand is opgericht in 2009 en bestaat uit 45 leden. Zij zingen hoofdzakelijk Nederlandstalig, maar soms ook wel Engels, Duits en zelfs wat Italiaans. Zij verzorgen veel optredens in verzorgingshuizen in Loon op Zand en directe omgeving. Vitamine C staat onder leiding van Theo Sterk.

De Vlietgrieten  uit Leidschendam. Dit koor is opgericht in 2010 en al uitgegroeid tot 70 dames, die met veel enthousiasme zingen. Hun repertoire bestaat uit liedjes over de zee met een lach en een traan. Ze worden muzikaal ondersteund door 4 accordeonisten en staan onder leiding van dirigente Mariette van Stralen.

Uit Volle Borsten uit Dussen, is een enthousiast koor met ruim 40 leden. Ze zijn al eens eerder bij ons te gast geweest en gezelligheid staat hoog in het vaandel. Ze worden begeleid door een gitarist, een drummer en twee accordeonisten. Ze staan onder leiding van Peter van Zanten.

Zwanentranenkoor uit Etten Leur. Ook zij zijn al eens te gast geweest in Dongen. Hun repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Nederlandse liedjes. Ze staan onder leiding van dirigent Kees van Vught en worden muzikaal ondersteund door drie accordeonisten.

 

Dit muzikale geweld barst los om 11:30 uur bij Café - Zalencentrum de Viersprong in Dongen en zal eindigen om 18:00 uur

 

De entree is gratis, dankzij onze gulle sponsoren uit Dongen en omgeving.

Iedereen die van muziek en gezelligheid houdt, is van harte welkom deze middag.